Taller teòric-vivencial: Límits clars, infants segurs


Davant la dificultat amb què es troben moltes famílies a l’hora de posar límits als seus fills i filles, realitzaré un taller teòric i vivencial sobre com donar-los els missatges i com transmetre límits amb claretat. Aquest taller de "LÍMITS CLARS, INFANTS SEGURS" que dinamitzo d'ençà anys, el duré a terme a l'Espai Vida, de la Mar Casas, el proper dijoous 25 de gener a les 20h del vespre.


M'agrada dinamitzar els tallers fent ús del sentit comú, l’humor i la participació, dividint el taller en una part d’escolta activa i reflexió per adonar-nos del què podem modificar, transformar o mantenir en el nostre dia a dia dins l’àmbit familiar a l’hora de posar límits als nostres fills i filles, i una altra part dinàmica mitjançant la qual entrarem en contacte amb nosaltres mateixos i el nostre cos.


Beneficis d'aquest taller
L’aprofundiment en conceptes com “límits”, “autoritat” o “obediència”, entre d’altres.
El descobriment de les qualitats que hem de tenir com a adults a l’hora d’acompanyar emocionalment els nostres fills i filles i posar-los límits des d’una actitud respectuosa.
L’obertura de la consciència respecte el que diem, el que fem i com ens sentim quan acompanyem i posem límits als nostres fills i filles.
L’oferiment d’eines i habilitats per actuar amb coherència, contundència i claredat davant els conflictes a través dels anomenats missatges 3c: clars, curts i concrets.


Per a què serveix aquest taller?
Per entendre un xic més els nostres fills i filles.
Per entendre que tots els infants tenen dret a ser respectats.
Per acceptar que, com a pares i mares, està bé el que fem i no ens cal jutjar-nos.
Per obrir la mirada i crear teories personalitzades per a cada casa.
Per entendre que els nens i les nenes són justament això: nens i nenes que estan aprenent de nosaltres com a adults.
Per acceptar que, si volem que els nostres fills i filles canviïn determinades actituds, els primers que hem de canviar som nosaltres mateixos, com a adults que som.


Persones a les que va dirigit el taller
A famílies amb infants de 0 a 7 anys i a professionals de l’educació amb ganes d’intercanviar experiències i de participar.


                                                      
Què has de portar?
Roba còmode que et permeti treure el vestit dels judicis i posar-te el vestit de l’autenticitat.
Ganes de passar una bona estona.
Llibreta i bolígraf, si vos endur-te aportacions i/o si se t'acut idees per dur a terme a casa amb els teus.