Extraescolar l'Art de conviure amb un mateix, una pedagogia creativa i integradora del benestar emocional

Pedagogia creativa i integradora del benestar emocional dirigida a infants de 4 a 11 anys d'edat, que vaig crear a l'hivern del '17 i l'he donat a llum a la tardor del mateix any.

És una activitat extraescolar d'educació sòcioemocional que promou i enforteix la convivència emocional d'un mateix, amb una orientació humanista, aplicant l'Art com a eina per a la comunicació, aportant-hi un llenguatge propi creatiu.  

Durant les sessions setmanals ofereixo estratègies i habilitats pel benestar d'un mateix i per poder fer front situacions de relació difícils dins el grups d'iguals, que es presenten en la vida quotidiana.

Aquesta pedagogia creativa la porto a terme  mitjançant el joc, dinàmiques grupals creatives i instruments pedagògics del mètode Violet Oaklander, que també poden traslladar-se a casa i durles a la pràctica en família. Així és com els infants integren les habilitats socioemocionals durant les sessions.

La cura d'un espai preparat, segur i acollidor. Per a mi és necessari pensar, preparar i dissenyar l'espai abans de cada sessió. Uns dels elements fixes que hi poso són estructures de fusta per a què els infants, que tenen tendència a moure's o en algun moment donat senten el cos agitat, tenen la possibilitat d'autoregular-se enfilant-se o arrossegant-se per les estructures motrius. Un cop coberta aquesta necessitat ells sols tornen a incorporar-se a la dinàmica grupal. També hi afegeixo d'altres elements que crec oportuns segons les necessitats del grup.

A cada sessió hi ha tres valors integrats permanentment, per a mi fonamentals pel desenvolupament global de l'infant: 

  • EMPATIA: per a construir un clima de comprensió, per afavorir la confiança.
  • ASSERTIVITAT: que ens dóna força. Com poder dir el que ens molesta, però sense ferir a l'altre, aprenent a defensar els nostres drets sense agredir a l'altre.
  • RESILIÈNCIA: que transforma els conflictes en oportunitats, que és la millor vacuna contra el fracàs.


Si necessites més informació pots trobar-me a:

Plaça la Palmera, 3, 1r
17.600 Figueres
infodarimunoz@gmail.com
tlf: 693 916 215 Dari Muñoz Maurici