Qui sóc?

Sóc la Dari, vaig néixer a la tardor del 79. Sóc mare d'una personeta meravellosa i sóc filla de pare andalús, que em guia, em dóna llum, humor i escalf allà on vaig i de mare catalana viua i desperta que em dóna fortalesa i ordre, amb arrels asturianes.

Mare pikleriana formada en la pedagogia que va fundar la Dra Emmi Pikler, des del 2.002, assistint a seminaris, congressos, cursos d'estiu a la UPV/EHU, intensius de cap de setmana amb Ute Strub i participant, esporàdicament, al grup d'investigació Lóczy de l'Associació de mestres Rosa Sensat fins a complementar la formació de 1r i 2n Nivell de 30h cadascuna, presencialment, a l'institut Lóczy de Budapest els anys '10 i '11. 


M'agrada definir-me com a entusiasta innata de l'educació i de les relacions humanes, m'apassionen els grups i observar com es relacionen, com s'expressen... cada grup, ja sigui d'infants, adolescents o adults és un mestre d'alguna habilitat, cada grup és un conjunt de llavors que creen un fruit. Treballo per acompanyar processos grupals, per què cadascú es conegui i s'entengui un xic més, aprengui a conviure amb sí mateix i amb els altres i descobreixi les seves pròpies eines en el seu interior.

Em vaig formar en educació infantil i quan vaig acabar, al '98 vaig iniciar els estudis d'educació social. 


Pels volts dels 23 anys se'm va despertar la curiositat per conèixer diferents indrets d'Àfrica. Recordo que el primer viatge era super ben organitzat, a Tuníssia, el següent ja em vaig deixar anar més, recorreguent l'AntiAtlas i Sàhara del Marroc amb 4x4 i el darrer, al '07 a un camp de sensibilització a Argèlia, amb diferents estades com educadora de carrer amb infants i joves, aprenent d'un dialecte àrab i de la seva cultura i tradicions.

A nivell professional dins l'àmbit de l'educació vaig néixer a la Llar d'infants Municipal El Bon Pastor de Figueres l'any 2.002, amb un equip d'educadores a qui sempre estaré enormement agraïdes, per la seva acollida, sensibilitat humana, confiança, saviesa i un gran sentit comú amb tot el que feien. Més tard, als Pins, i després de conviure-hi un curs escolar em van oferir plaça fixe al centre de menors (CRAE). Allà m'hi vaig quedar durant 5 anys on vaig treballar com educadora social i tutora d'adolescents tutelats per la DGAIA, la millor formació de totes. Passat aquest temps i coincidint amb la meva maternitat vaig prendre la decisió de tornar a escola bressol , aquesta vegada com a educadora infantil i tutora de grup dins la mateixa cooperativa d'iniciativa social, sembrant la pedagogia  pikler a l'estança de nadons de la Llar d'Infants Lilaina de Figueres i alhora impulsant trobades mensuals amb les famílies per a fomentar el vincle i les relacions de qualitat entre elles i amb elles. 

Des de l'any 2.000 fins l'actualitat m'he format en temes d'educació, coeducació, immigració, cooperació al desenvolupament, arteràpia, educació en valors, gestió del conflicte, energia agressiva, educació emocional, prevenció en relacions abusives, sexualitat i afectivitat i creixement personal.

El moviment o sacSsejada que em va provocar la maternitat  va ser la capacitat d'observació i el valor de la creativitat en tots els àmbits, tan personal com professional, en l'acompanyament a infants, com més els observava més els entenia, quan deixava d'observar reflexionava i em feia preguntes (que encara em continuo fent tant amb els grups d'infants com adolescents) i tot seguit m'arribava una idea sense avisar (això encara em passa i encara no he après a posar límits a les meves idees) per poder crear una proposta de joc o bé per utilitzar una habilitat o simplement seguir mirant, veure a l'infant, reconèixer-lo.  

M'agrada conèixer diferents estils de famílies, i m'agrada apropar-m'hi des del diàleg, la reflexió i des del joc. El joc és una gran eina per ajudar a molts pares i mares a apropar-se al seu fill/a des d'aquest lloc, des del joc conscient, un joc que ens fa repensar, preguntar-nos i ser autocrítics.

Al '14 vaig iniciar un nou viatge fins al maig del '17, en la formació en Teràpia Gestalt, des de l'Institut Gestalt de Barcelona, a l'EOE de Figueres. 

Quan vaig sentir que ja havia acabat el meu cicle d'introspecció vaig decidir tornar en contacte amb el joc, per poder seguir acompanyant a grups d'infants i adolescents, a través d'altres tècniques, aquest cop a través de la Gestalt Play Therapy  amb el mètode Violet Oaklander, des de l' Istituto Gestalt Trieste d'Italia l'any '18.

Al '17 impulso el meu projecte educatiu d'educació socioemocional amb grups d'infants i adolescents, amb el nom L'ART DE CONVIURE AMB UN MATEIX en dos formats, un a través de l'activitat educativa durant l'espai de lleure i l'altre durant el PAT a secundària, fins l'actualitat. El curs 19-20 es celebrarà la tercera edició.
Al '19 em formo en Neurociència i Educació Emocional: La màgia de les emocions. Curs reconegut pel Departament d'Ensenyament, organitzat per Emotour i Integram.

I per acabar, vull afegir, que totes les experiències significatives que visc com a mare són un dels factors influenciables que m'impulsen a seguir dissenyant programes educatius i dinàmiques de grup des d'un lloc molt motivador, entusiasta i conscient. La forma de ser de la meva filla i la vida quotidiana amb ella  em desperten noves mirades, maneres de fer que em qüestiono constantment per acompanyar als grups d'infants i joves. 

Si vos conèixer i estar al corrent del què faig segueix-me a instagram @darimunoz_

INSCRIPCIONS OBERTES PEL CURS 19-20 

- Projecte educatiu d'educació emocional L'Art de conviure amb un mateix, durant l'espai de lleure per infants + 5 anys

-Tallers per adolescents + 11 anysTrobaràs més informació a la pestanya "Què ofereixo?"