Mandala grupal orgànic

El darrer dilluns al centre Arhati, dins el programa d'educació humanista, creativa i emocional "l'art de conviure amb un mateix" vam integrar l'art i la cohesió grupal elaborant mandales grupals. 

La paraula "Mandala" prové del sànscrit i significa "cercle sagrat", que simbolitza la sanació, la totalitat, la unió i la integració.

Una de les inspiracions d'aquest programa educatiu és la passió per la llibertat a expressar els sentiments interns a través de l'art (l'art de crear, d'experimentar noves formes d'expressar-se, de desaprendre, de donar-nos compte...)

Els elements que hem utilitzat en aquesta sessió són elements que ens ofereix la natura: còdols, troncs, soques, pals, flors, plumes, cargols de mar, fulles grans. 
El grup realitza el mandala de forma intuitiva, dissenyant el mandala sense cap diagrama previ, de forma armònica.

Què ens ha aportat elaborar el mandala grupal? l'experiència de participar com a grup, la concentració, estar atents, ser pacients, gaudir del moment present, gaudir del procés, interactuar amb les companyes i companys d'una forma diferent i l'equilibri emocional. Cadascú ha expressat com es sentia un cop finalitzat el primer mandala, alguns infants han decidit començar el mandala des de l'interior i d'altres des de l'exterior, interpretant la necessitat d'escoltar-se i mirar al seu interior.


 "L'art de conviure amb un mateix"
          Jugar, sentir i crear
                 Dari Muñoz