Estàs bé, malament o normal?

Estar bé, malament o normal, són 3 paraules que no ens dónen cap informació de com pot sentir-se una persona. Però sí podem interpretar si observem el seu to de veu, la postura del seu cos i la seva expressió.
Reconèixer els sentiments no resulta fàcil si no hi ha una pràctica regular en parar i mirar què ens passa al nostre interior. 
Què podem fer per a connectar un xic més en la realitat, en estar més presents i connectar amb els nostres sentiments?
1. Si ens fa por obrir-nos, podem començar a compartir amb els de casa, o amb una amiga o amic propers, triant persones de confiança. Dóna't permís per a sentir-te vulnerable i demanar ajuda, encara que només necessitis que t'escoltin.
2. Pots començar a introduïr un "em sento" i anar alternant el "estic bé" per un "em sento contenta, feliç, entusiasmada...." o el "estic malament" per un "em sento feble, trista, amb l'energia baixa, dolguda, descebuda, preocupada..." o el "estic normal" per un "em sento guay, en calma, tranquil.la" t'oferiràs a tu mateixa un xic més informació de tu.Per últim vull compartir una anècdota amb tu, que a mi em va fer reflexionar. Fa molts anys, quan treballava al centre de menors i era tutora d'un jove, recordo que era intel.ligent i amb moltíssimes habilitats i jo llavors ja indagava pel món de les emocions. Es fixava amb atenció cada paraula o missatge que li transmetia, ja que li agradava aprendre, escoltar i també li agradava ractificar-me. 
Doncs un dels molts dies quan li vaig preguntar "com estàs" em va respondre "assegut". 

Doncs sí, si busques el verb ESTAR significa "trobar-se una persona o cosa en un lloc". Així que ja ho sabeu, si us pregunten com esteu, podeu respondre la postura en la què us trobeu en aquell moment i després d'uns riures podeu connectar amb la vostra emoció i compartir realment com us sentiu.

Dari Muñoz Maurici
infodarimunoz@gmail.com